muži Kozmice – O.-Jih

Mistrovské utkání mužů – 2 9. 5. 2016 – neděle 17:00

TJ Kozmice – FC Ostrava-Jih  4:3 (1:2)   

Sestava: Wrožyna – Šembera, Konečný, Prokeš, Zima – Gřunděl, Mecner, Strempek,

Korbačka – Chrašč, Noštinský

Střídání: 46´ Žila za Korbačku, 58´ Belina za Noštinského, 72´ Kroupa D. za Zimu, 86´ Klobása za Šemberu

Branky: 6´ Korbačka, 13´ Chrašč, 54´ Strempek

ŽK: 44´ Chrašč, 90´ Prokeš

 

Tentokrát bez bodu.

Další utkání venku nezvládli naši hráči výsledkově, ale i herně. Tak jako tradičně se musel trenér Černík obejit bez některých hráčů (Čajka, Schüler), tak i bez brankářů Váni (zraněn) a Stacha (pracovně zaneprázdněn). Do branky se opět postavil dorostenec Wrožyna.

Utkání začalo oboustrannými nepřesnostmi, takže prvních pět minut se odehrávalo u půlicí čáry. V 6´ dobře presoval Korbačka Tomáš, který odebral míči domácímu obránci a svou akci zakončil gólovou trefou na 1:0 pro nás. Postupně jsme zpřesnili hru a byli častěji před domácí brankou. V 13´ výborně uvolnil Tomáš Korbačka uličkou Filipa Chrašče a ten nezaváhal 2:0. V tu chvíli se jevilo, že utkání dopadne bodově dobře pro nás. Ale v 31´ domácí založili rychlý protiútok, na jehož konci se prosadil domácí útočník střelou od tyče do branky a snížil na 2:1. V závěru mohl Adam Noštinský zúročit svůj průnik do pokutového území přihrávkou na tři nabíhající spoluhráče, ale volil však nepřesnou střelu mimo branku.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s evidentní snahou o vyrovnání. My jsme v 54´ udeřili vydařeným sólem Patrika Strempeka a opět jsme šli do dvoubrankového vedení 3:1. V dané chvíli jsme ztráceli kontrolu nad hrou a přestali jsme být aktivní, čehož domácí dokázali v obracení skóre ve svůj prospěch na 4:3. My jsme se snažili v závěru o vyrovnání, ale nepřesná střelba a výkon domácího brankáře nám to neumožnil. Takže při lepším výkonu mohli zůstat body nám, škoda.

V sobotu zajíždíme do Velké Polomí, která je jen tři body za námi a hraje se v 17:00. Toto utkání může být klíčové v bojích o záchranu, pokud uspějeme, mělo by být rozhodnuto v náš prospěch. Proto vás zvu v co nejhojnějším počtu na utkání.

L. P.

[flagallery gid=177]