Den: 10. 9. 2023

Ostrava-Jih — Frenštát

9.9.2023 FCOJ – Frenštát p. R. 0:1 (0:0)

Sestava: Křižák – Bittner, Děcký, Zbořil, Matiášek, Rácz, Soukup, Tylšar, Dvorník, Dočár, Tvarůžka, Masnica, Šporn, Szewczyk, Šíkl, Pastierovič, Pizzato

Do zápasu jsme vstoupili aktivně s odhodláním, že konečně prolomíme dosavadní bodový neúspěch. Na rozdíl od předchozích utkání přicházely i šance, zejména z naší pravé strany. Gólu jsme se však v 1. půli nedočkali, byť jsme byli lepším týmem na hřišti. V druhé půli se pak obraz hry trochu změnil, hosté zjednodušili hru na nákopy a rázem nám více hrozilo nebezpečí od rychlých útočníků. Hra se odehrávala po nejvíce ve středu hřiště, přičemž sami jsme se už do zakončení moc nedostávali, spíše jsme čelili vysokým míčů za naší obranu. Jeden z nich pak v samém konci utkání bohužel propadl za obranou linii a hosté toho využili, 0:1. Závěrečná křeč a snaha o vyrovnání už šance nepřinesly. Zápasu by daleko více slušela remíza, leč konečně jsem, aspoň v 1. půli, viděl u většiny našich hráčů vyžadované nasazení a bojovnost. Stále ale platí, že od ročníku 2009 očekáváme na hřišti mnohem více ….

Hodnotil:tr. Fatka

0 - 1
Celkový čas

Ostrava-Jih — Frenštát

10 . 9. 2023 FC Ostrava Jih – Frenštát p.R. 3:2 (2:1)

Zajímavý zápas jsme odehráli proti týmu Frenštátu. Už ve druhé minutě jsme šli do vedení pro krásné individuální akci Andreje Bílého 1:0. Bohužel po tomto gólu jsme byli strašně nervózní. Nedokázali jsme soupeře dostat do velkého tlaku. Naštěstí pro nás, soupeř byl schopen pouze odkopávat balóny. Ve 20 minutě se k míči dostal opět Andrej Bílý a pěknou střelou k tyči překonal brankáře. 2:0. V tuto chvíli jsme soupeře nepustili k vůbec ničemu a začali jsme kontrolovat hru. Bohužel ale ve 29 minutě jsme dovolili soupeři úplně zbytečný roh a ten nás z rohu potrestal a snížil tzv. gólem do šatny na 2:1. Poločas.
Druhý poločas byl velmi bohatý na šance, ale naším špatným řešením to bohužel gól nepřineslo, z důvodu zbytečných kliček, neaktivitou před brankou soupeře a hlavně lenosti. Zvýšit se nám podařilo až ve 47 minutě kdy byl u míče opět velmi dobře hrající Andrej Bílý a za pomocí obránce soupeře, dokázal poslat míč za záda brankáře. 3:1. Radost z dvougólového vedení nám vydržela pouze 2 minuty, kdy po zbytečných kličkách v útoku a zmatku v naší obraně nás soupeř potrestal a snížil i přes výborný zákrok našeho brankáře na 3:2. Od této chvíle se zápas už jenom dohrával. Konečný výsledek 3:2.

BRANKY FCOJ: Andrej Bílý 

Hodnotil: tr. Ondřej Žůrek

3 - 2
Celkový čas