Den: 27. 4. 2024

Frenštát — Ostrava-Jih

SK Beskyd Frenštát p. R. — FC Ostrava-Jih 5:3 (2:2)

Špatný zápas odehráli kluci ve Frenštátě. Zápas začal se zpožděním, a to z důvodu chybějícího rozhodčího, který se po zápase starších žáku rozhodl, že pojede domů. Zápas proto začal asi o 15 minut později. Do 15 minuty to bylo prakticky bez střelby na bránu z obou stran. Soupeř otevřel skóre v 19 minutě po obrovské chybě naších obránců. Díky dvěma rychlým brankám Matyho Štorka ve 23 a 24 minutě, jsme dokázali otočit průbežný výsledek na 1:2. V tuto chvíli se nám dařilo hrát naší hru s míčem po zemi. Bohužel úplně na závěr prvního poločasu byl proti nám zahráván rohový kop, ze kterého soupeř dokázal uspět a ještě do poločasu vyrovnat na 2:2

Poločas.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivněji, než do úvodního poločasu, ale bohužel se to nepovedlo. Špatné přihrávky, hra bez pohybu hráčů či zbytečné nakopávání míče do míst kam nikdo nenabíhal. Soupeř nás potrestal ve 43 minutě, kdy otočil na 3:2 a ihned ve 44 minutě navýšil na 4:2. Nám se sice podařilo ve 45 minutě snížit z penalty na 4:3, ale i tak to z naší strany nebylo moc dobré. A tak soupeř v 56 minutě zvýšil na konečných 5:3.

Musíme si uvědomit, že pokud nebudeme chtít být aktivní, tak se nám herně nebude dařit. Musím říct, že to byl asi nejhorší odehraný zápas v této sezóně. Je třeba se poučit z chyb a zkusit najít způsob jak jim předejít.

Branky FCOJ: M. Štork 2x, Tvarůžka

Hodnotil tr.: Ondra Žurek

5 - 3
Celkový čas

Šenov — Ostrava-Jih

SK Šenov — FC Ostrava-Jih 0:8 (0:4)

Na další soutežní utkání jsme se vydali do Šenova, který měl před zápasem dlouhou zápasovou šňůru bez bodů. (od 23.10.2023) a v minulém kole dostal doma od našeho největšího tabulkového rivala Klimkovic 9 branek. Očekávali jsme, že i my bychom na jejich hřišti neměli body ztratit.

Začátek utkání byl pro nás skvělý, když Filip Macura po náběhu vystřelil ze strany hřitě na bránu a nejspíše tečkovaná rána vysokým obloukem zapadla za domácího gólmana. I další minuty se hrálo na jejich polovině hřiště, když se nám dařilo aktivní hrou a rychlým přístupem k protihráčům okamžitě získávat míče, které soupeř pracně získával po našich nepřesnostech v kombinacích. Bohužel velké šance nepřicházely. To se zlomilo v 19. minutě, když se poprvé prosadil z blízka Erik Vonšík a krátce po něm ve 22. min obdobně zvýšil Tomáš Bečaj. I Na čtvrtou branku si výborně naběhl ve 30. minutě Vonšík. Bohužel po této desetiminutovace se až do konce poločasu nic zajímavého , snad kromě nechtěného dopadu na soupeřovic brankáře nestalo. Za cely poločas soupeř naši branku prakticky neohrozil.

Druhý poločas měl obdobný průběh, kdy se soupeř trápil spíše sám se sebou a jen krátké záchvěvy, když motivace domácího trenéra hráče přiměly zabojovat a zápas neodevzdat úplně. Voníkovi se podařilo završit hattrick po dorážce od tyče a po dalších dvou úspěšných zakončeních se totéž podařilo Bečajovi. Náš poslední úspěch druhého poločasu zaznamenal po individuálním průniku ze středu pole v 70 minutě Hurník. Doufali jsme, že se v poslední dvacetiminutovce podaří skóre ještě navyšit, ale dalí pokusy už k brance nevedly a zápas zkončil 8:0. Také v tomto poločase byl náš gólman prakticky bez práce.

Branky FCOJ: Vonšík 3x, Bečaj 3x, Macura, Hurník

 

0 - 8
Celkový čas

Frenštát — Ostrava-Jih

Beskyd Frenštát – FCOJ 1:0 (1:0)

Sestava: Rajský – Rácz, Matiášek, Křižák Dav., Křížák Den, Šíkl, Šporn, Soukup, Zbořil, Masnica, Pastierovič, Szewczyk, Kožušník, Šebesta, Zbořil

Celou první půli jsme byli aktivnějším a lepším týmem, který na rozdíl od domácích hrál pěkný kombinační fotbal. Škoda, že jsme nevyužili některé slibné příležitosti ke vstřelení gólu, byť jednu gólovou radost nám vzal ofsajd. Střeleckých pokusů jsme měli ale dost. Domácí, kteří preferovali spíše nakopávanou, dělali až příliš mnoho chyb a v jednu chvíli nevěděli kam dřív skočit. V tu chvíli by si asi nikdo nevsadil na to, že zde odjedeme s prázdnou. Bohužel se tak stalo. Frenštátu vyšel jeden útočný křídelní pokus, kdy i přes signalizaci míče v autu domácím asistentem nechal rozhodčí pokračovat ve hře, načež útočník byl oproti našemu gólmanovi v souboji na hranici šestnáctky více důraznější, a následnou přihrávkou na zcela volného spoluhráče společně rozvlnili naši síť. 1:0. I přes naše protesty gól bohužel platil. Co mě ale více mrzí je hra, jakou jsme se prezentovali ve druhé půli. Opravdu se na to moc nedalo koukat. Tak jak jsme souboje v první půli vyhrávali, najednou jsme je začali prohrávat a začali být více nepřesní. Udržet míč pod kontrolou na naší útočné polovině nebo dostat se s míčem do soupeřovy šestnáctky byl najednou pro nás nadlidský výkon. I když jsme změnili rozestavení a posílili útočnou fázi tak jsme se stejně k ničemu zajímavému za cca 25 min hry nedostali. Nebyli jsme schopni domácím obráncům ani utéct, ani přes ně přejít 1 na 1. Zajímavé byli tak pouze 2 naše zahrávané standardky, kdy první střela skončila po teči vedle brány a druhá vykopnutým drnem a založením rychlého kontra-útoku na naší bránu. Zápasu by zřejmě, s přihlédnutím ke kvalitě obou mužstev, slušela remíza, i když na druhou stranu, díky změně našeho rozestavení, jsme pustili domácí přece jen v závěru utkání do pár vyložených šancí, které náš gólman bravurně vychytal.
Hodnotil: tr. Fatka

1 - 0
Celkový čas