Den: 1. 9. 2024

4 - 5
Celkový čas
0 - 3
Celkový čas

Staříč — Ostrava-Jih

FK Staříč – FC Ostrava Jih 0:7 (0:3)

Report:

Další zápas jsme odehráli na hřišti Staříče.

Začátek zápasu nebyl vůbec dobrý. Spousta nepřesnosti a zbrklého řešení, nám nedovolila hrát, jak jsme chtěli. Každopádně jsme i tak soupeře k ničemu nepustili. První branku jsme dokázali dát ve 12 minutě, kdy se k míči ve vápně dostal Jakub Přikryl a prostřelil domácího brankáře. Po tomto gólu se naše hra uklidnila, ale i tak jsme se střelecky nedokázali prosadit. Byl to zápas pouze na jednu branku a do konce poločasu jsme dokázali dát ještě dvě branky, díky Adamovi Balášovi a Matymu Štorkovi.

Poločas 3:0

V druhém poločase se naše hra uklidnila a zkoušeli jsme hrát kombinační fotbal. To vedlo ke čtvrté a páté brance, kdy se prosadil Robin Holub a znovu Adam Baláš. Zápas na špatném povrchu jsme zvládali celkem slušně a při dalším střeleckém pokusu se k odraženému míči dostal Ondra Křížkovský a zvýšil už na 6:0. Poté se soupeř dopustil několika ostrých a zbytečných zákroku a po jednom takovém zákroku, jsme měli možnost zahrávat penaltu, kterou s přehledem proměnil Robin Holub.

Další branku jsme už nepřidali a zápas skončil naším vítězstvím 0:7

Nejlepším hráčem utkání: Patrik Dostál.

Branky FCOJ:  Holub 2x, Baláš 2x, Štork, Přikryl, Křížkovský

Hodnotil: tr. Ondra Žůrek

0 - 7
Celkový čas

Staříč — Ostrava-Jih

Staříč – FCOJ 4:2 (1:1)

Sestava: Štork – Šíkl Martin, Rataj, Pizzato, Šebesta, Tvarůžka, Holub, Melega, Šíkl David, Šporn, Pastierovič, Volný, Novák, Lyčka, Ježík, Salapatek

Ve 4. kole nás cesta zavedla do Staříče. Začátek utkání byl celkem vyrovnaný. Od nějaké 10´min jsme převzali iniciativu a byli trochu lepším týmem. A hlavně jsme chtěli hrát fotbal a ne jen nakopávat balóny. Běželi jsme i několikrát sami na brankáře, bohužel míč se nám zastavoval v hodně vysoké trávě a nakonec nás doběhli obránci nebo se nám zamotal mezi nohama. Přestože jsme byli lepší, vedení 1:0 se ujali domácí. Po dlouhém výkopu brankáře a našich pár nedůslednostech jsme dostali branku. Naštěstí kluci stále chtěli hrát a výsledkem byla branka Martina Šporna krátce před půlí, 1:1.

Začátek druhé půle byl opět vyrovnaný a domácí se opět ujali vedení 2:1 po krásné střele do šibenice. Naštěstí hned za minutu si Šimon Tvarůžka vzal míč na půlce, prošel přes 3 protihráče a střelou k tyči nedal brankáři šanci, 2:2. Po vyrovnání měli naši kluci více ze hry a domácí jen nakopávali míče na své vysoké a rychlé hráče. I přes mírný tlak jsme už žádný gól nedali. Naopak jsme ještě 2x inkasovali. Po brejku domácích jsme faulovali v pokutovém území. Nařízenou penaltu domácí bezpečně proměnili, 3:2. Pak jsme dostali ještě jeden gól a bylo hotovo, 4:2. Prohra nás ani tak nemrzí, jako zbytečné vyloučení našeho hráče na konci zápasu, po zbytečném faulu. I přes prohru musíme kluky pochválit, že opět 2x vyrovnali a nesložili zbraně. A za fotbal jaký hráli.

Branky FCOJ: Šporn, Tvarůžka
Hodnotil: tr. Mlčoch

4 - 2
Celkový čas