Den: 1. 4. 2023

Ostrava-Jih — Píšť

1.4.2023 FC Ostrava-jih – TJ Slavia Píšť 1:4 (0:4)

Sestava domácích:
Piter – Leščák, Machala, Konečný, Stojan – Korbačka, Fiala P., Gregor, Janošec – Gaži, Hampel
Střídání:
46. min. Ondrášik – Korbačka, 46. min. Fiala A. – Hampel
70. min. Dička – Fiala P., 70. min Sporina – Janošec
86. min. Podžiorski – Gregor

ŽK: 8. min. Konečný, 33. min. Machala, 35. min. Stojan, 44. min. Fiala P.
ČK: 82. min. Sporina
Branky: 59. min. Konečný (P)

Na tohle utkání bychom měli, co nejdříve, zapomenout. Začátek utkání jsme, jednoznačně, nechytili. Soupeř nás přehrával ve všech směrech a naši obranu pořádně proháněl. Paradoxně jsme to však byli my, kdy po průniku Janošce a jeho přihrávce do pokutového území, měl dobrou příležitost ke vstřelení branky Matěj Gaži. Následně jsme se soupeřem drželi krok, ale soupeř byl stále jistější na míči, lépe kombinoval a byl důraznější v osobních soubojích. Z jedné z mnoha standardek soupeře, kdy jsme byli nedůrazní před naší brankou, jsme dostali první branku. Hosté pak poměrně jednoznačně dominovali na hřišti a my jsme dostali, ještě v prvním poločase další tři branky.

V poločasové přestávce jsme si rozebrali naše nedostatky a snažili se ve druhé půlce s utkáním ještě něco udělat. Bohužel, i přes zlepšený výkon, se nám to moc nepovedlo. Soupeř si zkušeně výsledek utkání pohlídal a po zásluze vyhrál. V utkání se nám nedařilo nic, soupeř nás k ničemu nepustil. Tak snad příště…

Utkání hodnotil Miroslav Černík, trenér

1 - 4
Celkový čas

SK Polanka — Ostrava-Jih

FK Polanka n. Odrou – FC Ostrava-Jih 10:1 (4:0)

Sestava:1 Štork Matyas (B), 9 Gažik Tomáš, 23 Křižák Denis, 3 Masnica Ondřej, 4 Melega Marek, 5 Novák Šimon, 6 Pastierovič Sebastian, 7 Rataj Filip, 8 Šíkl Martin [K], 10 Tvarůžka Michal, 11 Tvarůžka Šimon, 12 Šebesta Dominik, 13 Lipták Maximilián, 14 Volný Matěj

Hodnocení zápasu: Toto utkání se nám hrubě nepovedlo. Nedůraz v obraně a nízká aktivita všech hráčů na hřišti, vedl už ve třetí minutě ke gólů na 1:0. Bohužel, ani potom se naše hra nezlepšila a vedlo to k dalším gólům a za 25 minut hry to bylo 4:0 a tímto výsledkem naštěstí pro nás skončil první poločas.

Bohužel i přes snahu povzbudit a motivovat hráče, se nám opět nepovedl vstup do druhého poločasu a po pěti minutách hry druhého poločasu, to bylo už 5:0. Poté se po chybě obrany a brankáře soupeře, dostal k míči hráč Ondra Masnica a snížil na 5:1. Bohužel chvilkové zaváhání soupeře jsme více nedokázali využit a demolice našeho týmu pokračovala dál. V rozmezí patnácti minut jsme dostali další čtyři góly a už to bylo 9:1. Zápas se už dohrával a v 59 minutě soupeř zaokrouhlil na konečných 10:1.

I přes náš hrůzostrašný výkon, je nutno uznat velkou kvalitu soupeře. Soupeř nás přehrával ve všech směrech a bohužel vše na co sáhl mu vyšlo. Pro nás to znamená jediné, a to se z tohoto zápasu co nejrychleji otřepat a pilně pracovat na trénincích.

Branka: Masnica

Hodnotil trenér: Martin Zbořil

10 - 1
Celkový čas
0 - 8
Celkový čas

SK Polanka — Ostrava-Jih

1.4.2023  FK Polanka n. Odrou : FC Ostrava-Jih   0:4 (0:2)

Sestava: Palkovský (Maralík 36´) – Carbol, Kobylák, Mišán ,Mlčoch, Pavelka, Serafin, Ryška, Leikep, Zbořil, Dunka, Černík, Matiášek, Soukup, Fatka

Hodnocení:
Na Apríla nám začala jarní část sezóny. Čekala nás Polanka, která nás na podzim přehrávala a tak jsme se těšili na dobrý zápas. Naše očekávání se moc nenaplnilo. Na hřišti byl pouze jeden tým a to ten náš. Naši kluci nastoupili plní chuti, rychlosti a nasazení od první minuty a dá se říct až do poslední. Takhle bychom to chtěli vidět pořád. Bohužel jak to bývá i přes neustálý tlak a spoustu 100% šancí jsme nedali gól. Na neschopnost a nešikovnost našich útočících hráčů se už nemohl dívat Jan Kobylák a ve 28´min po rohu poslal míč pod břevno. Chvíli na to se prosadil Adam Pavelka a poločas skončil 0:2.

Hned na začátku druhé půle Jakub Leikep dorazil vlastní střelu do odkryté branky a bylo to 0:3. I potom měli naši kluci navrch, ale branku jsme dali až v 60´min, kdy Šimon Serafin běžel sám na brankáře a s hlavou nahoře ho obstřelil. Zápas skončil 0:4. Podle průběhu a šancí to mohlo být klidně i 10, ale pokud dáme jen jeden gól ze sedmi nájezdů na brankáře, tak se pak nemůžeme divit. Až na tohle, nemáme klukům co vyčíst. Obranná hra týmu byla dobrá a i nasazení bylo jedno z těch nejvyšších, co jsme zatím odehráli v sezóně a to od všech hráčů.
Branky: Kobylák, Pavelka, Leikep, Serafin
Hodnotil: tr. Mlčoch

 

0 - 4
Celkový čas