Den: 29. 10. 2023

Ostrava-Jih — MFK Vítkovice ‚B‘

FC Ostrava-Jih – MFK Vítkovice 1:3 (1:2)

Sestava: Křižák David – Rataj, Matiášek, Rácz, Szewczyk, Masnica, Soukup, Šíkl, Křižák Denis, Zbořil, Šebesta, Pastierovič, Kožušník, Děcký, Dvorník

Většinu 1. poločasu jsme předváděli velmi dobrou hru a byla jen velká škoda, že se nám nepodařilo vstřelit více branek. Skóre utkání jsme otevřeli po výborném napadání v soupeřově šestnáctce, když se do prázdné brány trefil ve 24´ min Filip Zbořil. Bylo to na podzim vůbec poprvé, co jsme v zápase vedli, leč netrvalo to dlouho … hned z následného rozehrání jsme chybovali ve středu pole a soupeři dali tak prostor ke kombinaci až za naší obranu, která byla zakončena nekompromisní střelou, 1:1. Může nás jenom mrzet naše nevyužitá standardka z hranice velkého vápna, která naopak hosty nakopla k větší aktivitě, když do té doby jsme byli lepším týmem. Rychlý vyrovnávací gól ve 25´min zcela změnil poměr sil na hřišti a v obraně jsme najednou měli plno práce. Bohužel naší velkou bolístkou jsou rohové kopy, kterým nedokážeme dostatečně čelit, což opět naplno ukázal i tento zápas. Po prvním rohovém kopu Vítkovic ve 28´ min jsme prohrávali 1:2, když jsme si nepohlídali nikoho na zadní tyči, kde stáli tři volní vítkovičtí hráči !!!

V druhé půli pak už nebyla naše hra s míčem tak dobrá, zbytečně jsme vlastními chybami ztráceli míče, což by se nemělo stávat. Nepřesné přihrávky, špatné zpracování, dlouhé držení míče, nesmyslné nákopy na nikoho, špatné postavení při bránění …. pořád toho kupíme dost. Zápas skončil celkovým výsledkem 1:3, když vítkovičtí zúročili ještě jeden zahrávaný roh. Co se týče našich útočných šancí ve 2. poločase, tak za zmínku stojí pouze individuální průnik Dominika Matiáška, kterého vychytal až gólman. Jinak nic. V podstatě celý podzim hrajeme s nevýraznou a málo nebezpečnou útočnou silou … Ale abych nekončil pesimisticky, konečně nám kluci v zápase ukázali vyšší nasazení, bojovnějšího ducha a také emoce, což je příslib do další práce. A protože se jednalo o poslední náš domácí zápas čekala po utkání na všechny naše hráče (i ty nenominované) pizza.

Branka FCOJ : Zbořil
Hodnotil: tr. Fatka
1 - 3
Celkový čas

Ostrava-Jih — MFK Vítkovice ‚B‘

FC OSTRAVA JIH – MFK VÍTKOVICE 7:3 (5:1)

Poslední zápas jsme odehráli doma proti klukům z Vítkovic. První poločas jsme zvládli celkem slušně. Kluci se snažili aktivně napadat soupeře a to se nám první poločas celkem dařilo. Už ve druhé minutě se k míči dostal Matyas Štork a dokázal prostřelit brankáře soupeře. Po další pěkné akci jsme měli možnost zahrávat rohový kop. Míč si vzal Michal Tvarůžka a na zadní tyči našel dobře postaveného Maxe Liptáka, 2:0. Pořád jsme se snažili vytvářet tlak na soupeře a celkem se ním to dařilo. V 10 minutě po chybě brankáře soupeře, se k míči dostal nejrychleji Šimon Novák a zvýšil do prázdné brány už na 3:0. Bohužel pro nás, prakticky ihned po rozehrávce, soupeř dokázal snížit na 3:1. V tuto chvíli se hra celkem vyrovnala a my jsme měli problém hrát to, co od kluku chceme. Kluky jsme se snažili uklidnit a podpořit a povedlo se. V 19 minutě se k míči dostal opět Matyas Štork a zvýšil na 4:1. Za 2 minuty si odražený míč vzal Ondra Hudeček a se štěstím dokázal prostřelit brankáře, 5:1. Do konce prvního poločasu se už více nestalo.

V druhém poločase jsme věděli, že soupeř bude chtít hrát aktivněji a my na to bohužel nebyli schopní zareagovat. Ve 33 minutě se soupeř dokázal prosadit z rohového kopu a snížil na 5:2.

Od první minuty druhého poločasu jsme hráli úplně špatně a nebyli jsme schopní si dát jedinou přihrávku a tvořit hru. Každý balon nám odskakoval a jen jsme dokázali odkopávat míče. Na další branku jsme čekali až do 55 minuty, kdy se po pěkné přihrávce dostal k míči Andrej Bílý a i když podklouznul, tak dokázal umístit míč k tyči a zvýšil na 6:2. Tato branka nám hodně pomohla a hned v 57 minutě Matyas Štork pěknou střelou k tyči zvýšil na 7:3 a mohl slavit hattrick. Soupeř v 59 minutě dokázal už jen snížit do prázdné brány na 7:3. Tímto výsledkem i zápas skončil a my mohli slavit třetí vítězství po sobě.

Za první poločas musím všechny hráče pochválit. Za druhý poločas už tak spokojení nejsme. Úplně se nám vytratila ze hry aktivita a u všeho jsme byli pomalejší než soupeř.

Branky FCOJ: Štork 3x, Lipták, Novák, Hudeček, Bílý

7 - 3
Celkový čas