Den: 24. 5. 2024

Ostrava-Jih — Rýmařov

FCOJ – Rýmařov 1:5 (0:3)

Sestava: Rajský -Rácz,Matiášek, Křižák Denis, Křižák David, Tvarůžka, Szewczyk, Šíkl, Soukup, Pastierovič, Zbořil, Děcký, Kožušník, Rataj

V dohrávce k nám přijeli hráči Rýmařova. Hned na začátku jsme běželi sami na brankáře a nedali. A jak to bývá, nedáš – dostaneš. Co je pro nás neřešitelný problém, naši soupeři umí využít. Tři brejky sami na brankáře a skóre 0:3. Soupeř měl více ze hry, ale vyložené šance ne. O pauze jsme klukům řekli, ať se nedívají na skóre a začnou hrát fotbal a hlavně bojovat jeden za druhého. Vypadalo to, že si to kluci vzali k srdci a chvílemi jsme měli míč více na kopačkách. Dokonce jsme i snížili Davidem Křižákem, který si sám vybojoval penaltu a s přehledem ji proměnil. Bohužel to byl jediný náš gól. Hosté nám pak ještě dva góly přidali z penalt (po našich školáckých chybách) a utkání tak skončilo výsledkem 1:5 pro hosty.

Branka FCOJ: Křižák David

Hodnotil: tr. Mlčoch

1 - 5
Celkový čas

Ostrava-Jih — Rýmařov

Fc Ostrava jih – Rýmařov 8:1 (3:0)

V pátek 24. 5. 2024 jsme odehráli domácí zápas proti týmu z Rýmařova.

Na začátku zápasu jsme byli zbytečně nervózní a zbytečně jsme ztráceli míče. Uklidnění ale přišlo celkem brzy, kdy jsme dokázali dát dvě rychlé branky. Od této chvíle jsme soupeře k ničemu nepustili a pořád jsme se snažili ohrozit branku soupeře. Pět minut před koncem se nám podařilo dát branku na 3:0 po krásné střele ze střední vzdálenosti.

O poločase jsme se snažili nabádat hráče ještě k větší aktivitě a klidnější hře. Na můj vkus bylo v prvním poločase zbytečně moc nakopávaných míčů a nedůrazu hlavně v obraně.

V druhém poločase jsme opět dokázali vstřelit po krásných akcích dva rychlé góly a skóre už bylo 5:0. Jenomže jsme přestali za tohoto stavu hrát a trest přišel asi v 42 minutě, kdy soupeř dokázal po dvou tečích prostřelit našeho brankáře. Kluci pochopili, že takhle to nepůjde a zase jsme začali předvádět krásný fotbal. Odměna přišla asi ve 48 minutě, kdy jsme za jednu minutu dali dvě branky. V poslední minutě jsme ještě dokázali vstřelit branku a výsledek se zastavil na 8:1.

Zápas byl odehraný celkem slušně, ale musíme si uvědomit, že přijede silnější soupeř, který naše chyby v obraně bude trestat.

Branky FCOJ: Tvarůžka 2x, Gažik, Melega 2x, Baláš 2x, Lipták

Hodnotil: Tr. Odra Žůrek

8 - 1
Celkový čas