Den: 17. 8. 2024

Brušperk — Ostrava-Jih

SK Brušperk – Fc Ostrava Jih 3:0 (0:0)

První zápas této sezóny nás čekal na hřišti v Brušperku. Od první minuty jsme se snažili byt hodně aktivní a dařilo se nám soupeře přehrávat. I když jsme si připravili velké množství gólových šancí, branku jsme vsítit nedokázali. Za první poločas nemůžu klukům snad nic vytknout, snad jen zbytečnou nervozitu v řešení některých situací.
O přestávce jsme se snažili kluky podpořit a nabádat, ať pořád předvádí aktivní hru.
Vstup do druhého poločasu nám ale vůbec nevyšel a během tří minut jsme inkasovali dvě branky. I přes snahu vyrovnat se nám to nepodařilo a dokonce jsme dostali ještě branku na 3:0. Ke konci zápasu už nám docházely síly a na rozdíl ve skóre už jsme nestihli reagovat.
I přes nepříznivý výsledek si myslím, že jsme neodehráli špatný zápas a že se dá pořád zlepšovat.
Chtěl bych poděkovat hráčům Maty Štork, David Šikl a Max Lipták za pomoc klukům starších žáku.

Hodnotil: tr. Ondra Žůrek

3 - 0
Celkový čas

Brušperk — Ostrava-Jih

Brušperk –  FCOJ  4:1  (3:0) 

Sestava: Štork – Šíkl Martin, Křižák, Pizzato, Šebesta, Gažík, Masnica, Šporn, Pastierovič, Melega, Lyčka, Volný, Lipták, Šíkl David

Ostrý start do nového ročníku jsme absolvovali v Brušperku. Před utkáním sice panovaly obavy, co s našimi hráči udělá veliké hřiště, neboť doposud jsme moc příležitostí trénovat na velkém prostoru neměli, ale v tomto ohledu kluci utkání zvládli obstojně a určitě nebyli na hřišti pohybově horší než soupeř. Větší kvalita na míči však byla u domácích, kterým jsme v první půli „darovali“ dvě branky po nešťastných rozehrávkách od vlastní brány, třetí branku jsme pak dostali po individuálním průniku středem obrany. Hra však nebyla tak rozdílová jako výsledek. Škoda jen, že jsme nedokázali zakončit některé naše útočné pokusy přesnou střelbou.

Druhá půle pak byla mnohem více vyrovnanější, nám se po standardce podařilo nejprve snížit a zdálo se, že ještě najdeme sílu na zvrat. Čtvrtý gól, po rychlém brejku domácích z našeho vhazování, nám však sebral veškerou naději na případné vyrovnání. Výhra domácích je určitě zasloužená, nás však může těšit, že kluci zápas poctivě odmakali a v utkání předvedli i pár velmi pohledných kombinací. Děkujeme také hráčům mladších žáků, že náš tým doplnili … určitě byli na hřišti platnými hráči.

Branky: Šíkl Martin

Hodnotil: tr. Fatka

4 - 1
Celkový čas