Den: 7. 4. 2024

Ostrava-Jih — MFK Bruntál

FCOJ – Slavoj Bruntál 1:2 (0:1)

Sestava: Rajský – Tvarůžka, Matiášek, Rataj, Křižák Denis, Šebesta, Šíkl, Soukup, Křižák David, Zbořil, Šporn, Dočár, Pastierovič, Pizzato, Rácz, Szewczyk

Druhý jarní zápas nás čekal druhý tým tabulky – Bruntál. Soupeř byl velkým favoritem, což i celkem nevhodně zmínil rozhodčí, když při nástupu řekl, že to bude hra kočky s myší. Možná právě toto zdravě naštvalo naše kluky a bojovali o každý míč. Soupeř byl lepší, ale poločas skončil pouze 0:1 pro hosty, stále jsme tak měli nějakou šanci urvat body. V 1. půli jsme ani nevystřelili na bránu, i když jsme měli dva brejky, ale vyřešili jsme je špatně. Druhý poločas začal opět náporem hostů, ale my jsme stále odolávali a naopak sami udeřili. Zhruba v 50´min při odkopu Davida Křižáka z naší půlky chyboval brankář hostů a my vyrovnali na 1:1. Kluci vycítili šanci, že nemusíme odcházet ze zápasu s prázdnou, ale bohužel jsme inkasovali po né zcela jasné situaci, na 1:2. I po obdržené brance jsme měli možnost vyrovnat, bohužel jsme netrefili prázdnou bránu z velkého úhlu. Sice jsme prohráli, ale bylo to poprvé, co jsme klukům neměli co vytknout. Pokud budou bojovat tak, jako v tomto zápase, tak body určitě přijdou. A velkou odměnou, i přes prohru, byl pro kluky obrovský potlesk všech na stadionu.
Branka: Křižák David
Hodnotil: tr. Mlčoch

1 - 2
Celkový čas

Ostrava-Jih — MFK Bruntál

Ostrava-Jih — MFK Bruntál 3:4 (2:2)

Velmi těžký zápas nás čekal s týmem Bruntálu. Už před zápasem jsme se hráče snažili vyburcovat k co nejlepšímu výkonu a myslím si, že se to povedlo. Snažili jsme se hráče soupeře dostupovat v každé situaci a to se nám dařilo. Bohužel v cca 6 minutě utkání nás poprvé soupeř dokázal přehrát a po nešťastné teči jednoho z naších hráči otevřel skóre utkání. Naštěstí pro nás to na našem výkonu nic nezměnilo. Hned v 8 minutě se nám naskytla možnost přímého kopu, kterého se ujal Michal Tvarůžka a velmi pěknou střelou donutil brankáře k zákroku, ale naštěstí pro nás stal na správném místě Max Lipták a dokázal brankáře prostřelit. O pět minut později jsme na soupeře vyvinuly velký tlak a po několika nešťastných tečí se míč odrazil k Filipu Götzovi a ten dokázal trefit odkrytou bránu. Zápas byl v této chvíli v naší režii a kluci předváděli hru, která se musela líbit. Vytvářeli jsme si další šance, ale bohužel se nám zvýšit nepodařilo. Naopak po velké chybě uprostřed hřiště a rychlé přihrávce za naší obranu, hráč soupeře dokázal překonat skvěle chytajícího Vojtu Trnavského.

Poločas 2:2

Kluci do druhého poločasu naskočili aktivně a znovu hráli aktivně. Kolem 34 minuty jsme se dostali do velké brankové příležitosti, ale brankáře se nám nepodařilo prostřelit a z rychlého protiútoku jsme bohužel dostali gól na 2:3. V tu chvíli jsme byli celkem rozhození a soupeř nás poprvé v zápase dokázal na delší dobu přehrávat. Ve 44 minutě po chybě v obraně, jsme prohrávali po teči už 2:4.

V tuto chvíli kluci opět začali vyrovnávat hru soupeře a nutili jsme je k chybám a k nesmyslným faulům. Po jednom takovém faulu před bránou soupeře jsem dostali možnost zahrát přímý kop. Toho se ujal Patrik Dluhoš a to fantasticky. Tvrdou přesnou střelou do šibenice nedal brankáři soupeře vůbec možnost zareagovat a snížil na 3:4. Moc jsme chtěli vyrovnat a šance k tomu byly, hlavně v poslední minutě zápasu. Bohužel se nepovedlo a prohráli jsme 3:4.

Hodnotil: tr. Ondra Žurek

3 - 4
Celkový čas