Den: 8. 5. 2024

1 - 0
Celkový čas

Ostrava-Jih — Hlučín

Ostrava-Jih — Hlučín 1:3 (1:3)

Ve středu 8. 5. 2024 nás čekal hodně těžký zápas na domácím hřišti s Hlučínem. Na našich hráčích šla vidět nervozita ze soupeře, který patří mezi ty nejlepší v soutěži. Od první minuty jsme hráli hodně zbrkle a spíše jsme se snažili odkopávat míče, což vedlo k prvnímu gólu už v páté minutě utkání. Soupeř nás pořád nutil k chybám a v sedmé minutě už to bylo 0:2. Po tomto góle jsme najednou chtěli hrát i my a díky výbornému napadání a pěkné sólové akci Adama Baláše jsme dokázali snížit na 1:2. Hráči hráli od této chvíle velmi odvážně, ale vyrovnat se nám nepovedlo. Bohužel fotbal je o chybách a po jedné z chyb nám soupeř dokázal vsítit branku na 1:3 chvíli před koncem prvního poločasu.
V šatně jsme se některým hráčům snažili vysvětlit, že opravdu bez aktivního napadání a větší odvaze to nepůjde.
Do druhého poločasu jsme nastoupili jako vyměnění. Najednou nás bylo plné hřiště a soupeře jsme nutili k chybám. Po jedné chybě soupeřové obrany a krásné průnikové přihrávce šel sám na bránu Adam Baláš, ale bohužel pro nás se nedokázal prosadit. Hra se odehrávala převážně uprostřed hřiště a soupeřové střely z dálky buď zlikvidoval dobře chytající Maty Štork anebo zastavila naše obrana. V druhém poločase už branka nepadla a soupeř z Hlučína vyhrál zaslouženě 1:3.

Všechny nominované hráče musím pochválit za aktivitu hlavně v druhém poločase. Hlavně musím pochválit Marka Melegu, který dokázal soupeřovým obráncům znepříjemňovat rozehrávku a současně i vypomoct naším obráncům.

Branka FCOJ: Baláš

Hodnotil: tr. Ondra Žůrek

1 - 3
Celkový čas

Ostrava-Jih — Hlučín

FCOJ – Hlučín 0:10 (0:2)

Sestava: Rajský – Rácz, Matiášek, Rataj, Šebesta, Šíkl, Szewczyk, Soukup, Pastierovič, Zbořil, Křížák David, Děcký, Kožušník, Šporn

Další zápas nás čekal nejsilnější tým soutěže Hlučín. V utkání jsme měli dokonce první šanci otevřít skóre, ale netrefili jsme prázdnou bránu z 20 m. Pak už útočili jen hosté, kteří po naší chybě otevřeli v 9´min skóre. I po gólu jsme hráče Hlučínska skvěle dostupovali a nepouštěli do dalších šancí. Do konce poločasu jsme inkasovali ještě jednou a poločas skončil 2:0 pro Hlučín. O poločase jsme kluky pochválili a asi to byla chyba. Jako bychom vše, co nás zdobilo v první půli, nechali v kabině. Za 5 min nám totiž hosté nasázeli tři branky. Do konce zápasu nám jich ještě dali pět a výsledné skóre bylo 10:0. Nevíme co se stalo s klukama o poločase, ale doufám, že se to už nebude opakovat. Veškerou chválu za první půli tak znehodnotila druhá půle, která připomínala strašidelné výsledky z podzimu.
Hodnotil: tr. Mlčoch

0 - 10
Celkový čas